بررسی تعامل و تقابل سیاست خارجی آمریکا در قبال امارت اسلامی طالبان
حدیث باقری نیا ، محمدباقر مکرمی پور ، اکبر یاوری ، حمید حاتمی
دانشگاه شاهد تهران ، hadis.bagherinia@alumni.um.ac.ir
شکست سیاست‌ها و راهبردهای متنوع و گوناگون ایالات­متحده در قبال جنگ و صلح افغانستان، باعث سقوط جمهوریت و به قدرت رسیدن امارت اسلامی طالبان شد. پس از این وقایع، آمریکا تعامل با طالبان را متوقف و تحریم‌های مالی علیه حکومت جدید افغانستان را مقرر کرد. از آن­جایی که آمریکا نمی‌تواند به مدت طولانی به این سیاست ادامه دهد. ناچارا، باید تعامل و گفتگو یا تقابل با امارت اسلامی را در پیش­بگیرد. از این جهت ایلات متحده آمریکا همواره سیاست خارجی خود در مقابل کشور افغانستان را متناسب با جغرافیای قدرت، سیاست داخلی آن کشور، فضای حاکم بر ساختار بین­المللی و همچنین تحت تآثیر کشورهای مختلف یا رقیب خود در غرب آسیای تنظیم نمود است. پس از حوادث یازده سپتامبر در سال 2001 رابطه میان افغانستان و آمریکا به صورت همه جانبه و استراتژیک بوده که تمامی ابعاد روابط میان دو کشور را در بر می­گیرد. در این راستا پژوهش حاضر در پی پاسخ به این پرسش است که «دلایل تغییر پارادایم سیاست خارجی آمریکا در قبال امارت اسلامی طالبان چیست؟ روش بکارگرفته در این پژوهش کیفی از نوع توصیفی- تحلیلی و شیوه گردآوری منابع کتابخانه­ای استفاده از کتاب­ها، مقالات و روزنامه­ها می­باشد. فرضیه پژوهش براین است که حضور ایالات متحده آمریکا در افغانستان با رویکرد تهاجمی برای تثبیت قدرت بوده است اما دلیل تغیر مواضع سیاسی آن به بازموازنه سازی؛ ظهور چین به عنوان یک ابرقدرت و تغییر منافع آمریکا از افغانستان به شرق آسیاه، و ناکامی در مبارزه باتروریسم است.

واژه‌های کلیدی: سیاست خارجی، چین، آسیای میانه، قدرت نرم، فرهنگ، ابزارهای تجاری.
دریافت: 1402/6/19 | انتشار: 1402/3/30

bagherinia H, mokaramipor M, YAVERI A, HATAMI H. (2023). Examining and confronting the US foreign policy towards the Islamic Emirate of the Taliban. IPSJ. 3(1), 49-69.

باقری نیا حدیث، مکرمی پور محمدباقر، یاوری اکبر، حاتمی حمید. بررسی تعامل و تقابل سیاست خارجی آمریکا در قبال امارت اسلامی طالبان مطالعات سیاست بین الملل 1402; 3 (1) :69-49

Persian site map - English site map - Created in 0.07 seconds with 38 queries by YEKTAWEB 4645