رابطه‌ ی خودپنداره ‌ی تیم هسته‌ ای دولت روحانی و رئیسی با شیوه‌ ی مذاکره آنها
حمید احمدی نژاد ، ارسلان قربانی شیخ نشین
دانشگاه خوارزمی، تهران، ایران ، ahmadinejad@khu.ac.ir
   مذاکرات بین‌المللی علی‏رغم آن که یکی از فراگیرترین فرآیندهای سیاست جهانی بوده، اما نسبت به سایر وجوه روابط بین‏الملل بسیار کمتر مورد توجه محققان قرار گرفته است. همین غفلت درباره‏ی مذاکره‏ی چند دهه‏ی ایران و غرب درباب مساله‏ای هسته‏ای به چشم می‏آید. از اینرو هدف این پژوهش مقایسه‏ی شیوه‏ی مذاکره‏ی ایران در دو مقطع مختلف سیاست خارجی است. اهمیت این مساله در آن است که در هیچ موضوعی به اندازه پرونده هسته‏ای، جمهوری اسلامی نگرش‏های متفاوت و به تبع آن رفتارها و کنش‏های متفاوت و حتی متضادی به نمایش نگذاشته است، لذا شناخت شیوه‏ی مذاکره به عنوان خروجی خودپنداره‏ی هر دولت به‏معنای تصویری که از خود دارد و می‏خواهد دیگران نیز این تصویر را همان‏گونه درک کنند می‏تواند راهگشای فهم کنش‏های متفاوت باشد. سؤال اصلی مقاله آن است که؛ خودپنداره‏ی تیم هسته‏ای روحانی و رئیسی منجر به چه نوع شیوه‏ی مذاکره‏ای در برابر طرف‏های غربی شده است؟. یافته‏های پژوهش برمبنای روش توصیفی- تحلیلی نشان می‏دهد که خودپنداره‏ی تیم روحانی به دلیل غلبه‏ی حساسیت نسبت به تصویر خود از سوی بازیگران خارجی باعث تجویز شیوه‏ی مذاکره‏ی تلفیقی و خودپنداره‏ی تیم رئیسی به دلیل اهمیت تصویر خود نزد خویش باعث شیوه‏ی مذاکره‏ی توزیعی شده است.

واژه‌های کلیدی: خودپنداره، تیم هسته ‌ای، مذاکره، دولت رئیسی، دولت روحانی.
دریافت: 1401/5/26 | انتشار: 1401/6/10

Ahmadinejad H, Ghorbani Sheikhneshin A. (2022). The relationship between the self-concept of the Nuclear team of Rouhani and Raisi state With their negotiation style. IPSJ. 2(2), 75-87. doi:10.21859/IPSJ.2.2.75

احمدی نژاد حمید، قربانی شیخ نشین ارسلان. رابطه‌ ی خودپنداره ‌ی تیم هسته‌ ای دولت روحانی و رئیسی با شیوه‌ ی مذاکره آنها مطالعات سیاست بین الملل 1401; 2 (2) :87-75 10.21859/IPSJ.2.2.75

Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 38 queries by YEKTAWEB 4645