ویژگی‌های فرآیند توسعه‌ی اقتصادی مالزی (1980-2010)
مهدی فیضی ، رضا آقایی مزرجی
استادیار اقتصاد دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران. ، feizi@um.ac.ir
     دسترسی به توسعه نیازمند درپیش‌گرفتن سیاست‌های داخلیِ هماهنگ با اقتصاد یکپارچه جهانی است. نوشتار حاضر با بهره‌گیری از رهیافت نظری دولت توسعه‌گرای لفت‌ویچ، به نقش محیط بین‌الملل و سیاست خارجی در توسعه اقتصادی مالزی پرداخته و درصدد پاسخ‌گویی به این پرسش برآمده که محیط بین‌المللی و سیاست خارجی، در فرآیند توسعه‌ی مالزی در دوره‌ی زمانی 1980 تا 2010 از کدام ویژگی‌ها برخوردار بوده است. نگارنده، چنین فرض گرفته‌ است که در فرآیند توسعه‌ی اقتصادی مالزی، حضور ویژگی‌های کمک‌کننده به توسعه‌ی اقتصادی در محیط نظام بین‌المللی (محیط بین‌المللی مناسب) و کنش‌گریِ مسالمت‌جویانه در سیاست خارجی (سیاست خارجی توسعه‌گرا)، نقش بنیادین در کامروایی مالزی در دسترسی به توسعه داشته است. روش پژوهش به‌کاررفته در نوشتار، مقایسه‌ای (چندمتغیره / دوره‌بندی زمانی) و شیوه گردآوری داده‏ها، کتابخانه‏ای است. یافته‌های نوشتار نشان می‌دهد که در عصر جهانی‌شدن، دسترسی به توسعه از راهرو سیاست خارجی مسالمت‌آمیز و بهره‌گیری همراهانه از نظام بین‌المللی امکان‌پذیر است.
واژه‌های کلیدی: مالزی، توسعه اقتصادی، سیاست خارجی، محیط بین المللی، سیاست خارجی توسعه‌گرا
دریافت: 1401/1/10 | انتشار: 1401/6/1

Feizi M, Aghaee Mezerji R. (2022). The Features of Malaysia’s Process of Economic Development (1980-2010). IPSJ. 2(1), 76-103. doi:10.21859/IPSJ.2.1.76

فیضی مهدی، آقایی مزرجی رضا. ویژگی‌های فرآیند توسعه‌ی اقتصادی مالزی (1980-2010) مطالعات سیاست بین الملل 1401; 2 (1) :103-76 10.21859/IPSJ.2.1.76