[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]

:: اخذ مجوز انتشار نشریه
آخرین مطالب سایر بخش‌ها
..
:: دوره 1، شماره 1 - ( 1 1400 ) ::
عوامل گرایش آمریکا به گلوبالیسم در دوره پس از جنگ جهانی دوم
عبداله قنبرلو
دانشیار روابط بین‌الملل پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی، تهران، ایران
چکیده:   (786 مشاهده)
     جنگ‌های جهانی اول و دوم نقاط عطف مهمی در تغییر سیاست خارجی آمریکا به سمت گلوبالیسم هژمونی‌طلبانه به حساب می‌آیند. به خصوص جنگ جهانی دوم، نقطه ععطف مهمی در این زمینه به حساب می‌آید. در طول جنگ، آمریکا ضمن اینکه برای پیروزی دولت‌های متفق فعالانه وارد جنگ شد، بلکه درباره وضعیت جهان پس از جنگ نیز با آنها وارد مذاکره و توافق شد. در دوره جنگ سرد، آمریکا رهبری بلوک غرب را در برابر بلوک شرق بر عهده داشت. پس از پایان دوره جنگ سرد، فاز نوینی از هژمونی‌طلبی و گلوبالیسم آمریکا در جهان آغاز شد. این کشور مصمم بوده تکوین و بقای نظم بین‌المللی دوره پس از جنگ سرد را رهبری کرده و در برابر مخالفان آن قاطعانه ایستادگی کند. سؤال مقاله این است که عوامل کلیدی دخیل در گلوبالیسم آمریکا طی دوره پس از جنگ جهانی دوم تاکنون چه بوده‌اند. در پاسخ، عوامل دخیل در گلوبالیسم آمریکا در هر دو دوره جنگ سرد و پس از آن در قالب عوامل اقتصادی-سیاسی و عوامل امنیتی و ایدئوژیک مورد تحلیل قرار گرفته‌اند. سیاست آمریکا حول محور این برداشت جریان داشته که با توجه به تغییراتی که در شرایط جهان رخ داده، منافع کشور مستلزم تلاش برای رهبری جهان است. برای تبیین این پاسخ، تلاش شده از معتبرترین اطلاعات و داده‌های در دسترس استفاده شود.

واژه‌های کلیدی: آمریکا، جنگ جهانی دوم، جنگ سرد، گلوبالیسم، هژمونی، اقتصاد لیبرال، صلح بین‌المللی، بلوک شرق، تهدیدات امنیتی جدید
متن کامل [PDF 503 kb]   (342 دریافت)
دریافت: 1400/12/21 | انتشار: 1400/12/29
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

XML     Print

Download citation:
Send citation to:

قنبرلو عبداله. عوامل گرایش آمریکا به گلوبالیسم در دوره پس از جنگ جهانی دوم مطالعات سیاست بین الملل 1400; 1 (1) :132-108 10.21859/IPSJ.1.1.108

URL: http://ipsj.iauh.ac.ir/article-1-25-fa.html

بازنشر اطلاعات
دوره 1، شماره 1 - ( 1 1400 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله مطالعات سیاست بین الملل International Politics Studies Journal (IPSJ)