[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
راهنمای نویسندگان::
داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
مقالات زیر چاپ::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
آخرین مطالب بخش
:: اخذ مجوز انتشار نشریه
..
آخرین مطالب سایر بخش‌ها
..
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
۳ نتیجه برای جعفری فر

احسان جعفری فر، حمید صالحی، ایرج ملکی، میلاد الهی نیا،
دوره ۲، شماره ۲ - ( ۶-۱۴۰۱ )
چکیده

     با پایان جنگ سرد و شکل‌گیری ساختار جدید بین‌الملل و اتحادهای منطقه‌ای چون اتحادیه اروپا به نظر می‌رسید جهان به سمت همگرایی بیشتر پیش رود اما وقوع تحولات جدیدی همچون منازعات منطقه‌ای و بین‌المللی، تروریسم جهانی، مهاجرت و قدرت‌یابی احزاب ملی‌گرا شاهد شکل‌گیری بحران‌های جدیدی هستیم. پژوهش حاضر به بررسی قدرت‌یابی احزاب راست افراطی اروپا تغییر نظر رأی‌دهندگان اروپایی به سمت ملی‌گراهای افراطی می‌پردازد که قدرت‌یابی این احزاب خطری برای ثبات آتی اتحادیه یا تزلزل سیاست‌های آن تلقی می‌شود. ازآنجا که اصلی‌ترین مشخصه این ملی‌گرایی افراطی با نفی اقلیت‌ها و مخالفت باسیاست‌ها و ساختارهای حاکم بر کشور و اتحادیه اروپا است. مقاله ضمن بررسی شکل‌گیری اتحادیه اروپا و قدرت‌یابی راست افراطی به روش تحلیلی و توصیفی به این پرسش می‌خواهد پاسخ دهد که قدرت‌یابی احزاب راست افراطی چه تحولاتی را برای سیاست کشورهای اروپایی و اتحادیه اروپا ایجاد خواهد کرد؟ یافته‌های پژوهش نشان می‌دهد که مخالفت با انتقال حاکمیت ملی به اتحادیه اروپا، مخالفت با گسترش اتحادیه اروپا، مخالفت باسیاست‌های مهاجرتی و ارزش‌های اروپایی همچنان می‌تواند از سوی این احزاب مورد تعقیب قرار گیرد.
 
سجاد احرامی، احسان جعفری فر،
دوره ۳، شماره ۴ - ( ۱۲-۱۴۰۲ )
چکیده

ائتلاف فراقاره‌ای بریکس واکنشی در برابر تسلط یک‌جانبه غرب و تلاش‌های هژمونیک آمریکا در اعمال تحمیل سیاست های خود در نظام بین‌المللی است. این گروه متشکل از کشورهای بزرگ و نوظهور از مناطق مختلف جهان، به دنبال ایجاد یک نظام موازنه قدرت جدید و کاهش وابستگی به ساختارهای سیاسی و اقتصادی سلطه غرب است. با آغاز جنگ اوکراین، بریکس در تقابل میان همراهی با غرب برای منزوی ساختن سیاسی روسیه و اعمال تحریم‌های اقتصادی علیه این کشور و حمایت از یکی از اعضای مهم خود قرار گرفته است.. بنابراین این پژوهش به دنبال پاسخ به این پرسش برآمده است که واکنش بریکس از نظر سیاسی و اقتصادی نسبت به روسیه در جنگ اوکراین چه بوده است؟ فرضیه مطرح‌شده به پرسش مذکور این است که با در نظر گرفتن رویکرد تحول خواهانه بریکس و ساختار تحت نفوذ غرب به نظر میرسد راهبرد بریکس ترکیبی از موازنه سازی نرم و دنباله روی نرم در حمایت از روسیه بوده به طوری در این رویکرد استفاده از ابزارهای دیپلماتیک و اقتصادی در چارچوب نهادهای بین‌المللی به منظور حفظ قدرت نسبی برای طرف روسی و همچنین اجتناب از متهم ساختن روسیه در این جنگ بوده است. پژوهش به روش توصیفی-تحلیلی و با اسناد کتابخانه ای گردآوری شده است.
احسان جعفری فر، علی باقری دولت آبادی، مهین سیامنصوری،
دوره ۴، شماره ۱ - ( ۴-۱۴۰۳ )
چکیده

تامین امنیت انرژی یکی از اصلی‌ترین و مهم‌ترین چالش‌های قدرت‌های بزرگ است. به همین خاطر جهت‌گیری سیاست خارجی قدرت های بزرگ پیوسته در جهت تضمین دسترسی به انرژی، کاستن از هزینه‌ها، کوتاه کردن زمان انتقال انرژی بوده است. با توجه به کشف و بهره برداری از میدان‌های جدید انرژی همچون نفت شیل در آمریکا سوالی که مطرح می شود این است که استخراج منابع نفت و گاز شیل چه تأثیری بر راهبرد سیاست خارجی آمریکا گذاشته است؟ فرضیه پژوهش بیان می کند که با استخراج منابع انرژی شیل میزان وابستگی به واردات این منابع برای آمریکا کاهش یافته و سیاست خارجی آمریکا اهرم فشار قوی­تری نسبت به سایر کشورها بدست آورده است. برای آزمون فرضیه از روش توصیفی-تحلیلی و ارائه شواهد عینی و انطباق آن با نظریه استفاده شده است. همچنین داده های لازم به شیوه کتابخانه­ای از منابع الکترونیک و نوشتاری گردآوری شده­اند. یافته ­های پژوهش نشان می دهد استخراج نفت وگاز شیل چهار تاثیر بر راهبرد سیاست خارجی آمریکا گذاشته است: ۱- به آمریکا کمک نموده تا در برابر نوسانات قیمت و یا کاهش عرضه انرژی به بازار قدرت مقاومت بیشتری پیدا نماید,۲- به واشنگتن کمک کرده تا از وقوع این رویدادها برای ضربه زدن به اقتصاد رقبای خود همچون چین و اروپا استفاده نماید. ۳- از میزان وابستگی آن به دولت های حاشیه خلیج فارس کاسته است. ۴- اهرم تحریم را در سیاست خارجی آمریکا کارامدتر و در دسترس تر ساخته است.
 

صفحه 1 از 1     

مجله مطالعات سیاست بین الملل International Politics Studies Journal (IPSJ)
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 28 queries by YEKTAWEB 4714